Megérheti Pécsen vendéglátósnak tanulni

Megérheti Pécsen vendéglátósnak tanulni

Pécs Magyarország egyik közkedvelt területe turisztikai szempontból is, illetve a forgalmas éttermek, szórakozóhelyek egyaránt nagyszámú munkaerőt igényelnek. A városban így könnyen el lehet helyezkedni szakácsként, pincérként vagy akár ételszállítóként is.

Szakács

A szakács tanfolyamok elvégzésével és a szakma kitanulásával komoly jövedelemre lehet szert tenni, hiszen minden étteremnek szüksége van munkájukra.

Jellemző tárgyak:

– 10045-12 Gazdálkodás,
– 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem,
– 10046-12 Szakmai idegen nyelv,
– 10048-12 Ételkészítés alapjai,
– 10049-12 Konyhai kisegítés,
– 10075-12 Ételkészítés,
– 11497-12 Foglalkoztatás I.,
– 11499-12 Foglalkoztatás II.,
– 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma:  5134
Feor megnevezése: Szakács
Betölthető munkakörök:

Szakács
Diétás szakács
Étkezdei szakács
Grill szakács
Gyermekélelmezési szakács
Hajószakács
Hidegkonyhai szakács
Közétkeztetési szakács
Melegkonyhai szakács
Pizzakészítő szakács
Segédszakács

http://okjkepzespecs.hu/szakacs-info/

 

Pincér

Szintén keresett szakmának számít, illetve szép borravalókat vihetnek haza a szerencsések. A pincérek továbbá tisztában vannak a beszerzési, termelési, értékesítési és leltározási feladatokkal, étrendjavaslatokat állítanak össze.

Jellemző tárgyak:

  • Élelmiszerismeret
  • Gazdálkodási ismeretek
  • Pincér szakmai idegen nyelv
  • Felszolgálási alapok
  • Felszolgáló szakmai ismeret
  • Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • Foglalkoztatás I.
  • Foglalkoztatás II.

 

Vendéglátó-üzletvezető tanfolyam

Az üzletvezető munkája sokrétű: a vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja, felel az üzleti tevékenységekért, de a marketing stratégia kialakítását is rábízhatják.

A képzés során a tanulók megismerkednek:

  • vállalkozás alapításával, működtetésével
  • vendéglátó üzletekre vonatkozó jogszabályi előírásokkal
  • a vendéglátó üzlet napi munkájának szervezésével
  • megrendelések összeállításával, vevőpanaszok kezelésével,
  • piackutatással, üzleti terv készítésével
  • rendezvények szervezésével, lebonyolításával
  • gazdasági számításokkal, elemzésekkel

A képzés moduljai:

  • Marketing a vendéglátásban
  • Vendéglátó menedzsment

 

Ételszállító

A futár pozíciókhoz általánosságban „B” kategóriás jogosítványra és saját autóra van szükség, de több helyen céges autó használata is lehetséges. A borravaló mellett továbbá nem kell félni az egy helyben üléstől és monotonitástól, egy-egy forgalmasabb napon valószínűleg senki nem marad címek nélkül.

 

PecsAllas.hu / P.P.