Pécsen is nagy a kereslet a logisztikusok és raktárosok iránt

Pécsen is nagy a kereslet a logisztikusok és raktárosok iránt

A logisztikai ágazat rendkívül szerteágazó. Szükség van raktárosokra, targoncásokra, ügyintézőkre, sofőrökre és szállítmányozással foglalkozó dolgozókra egyaránt. Nincs ez másképp Pécsen sem, több vállalat és raktárközpont várja folyamatosan a jelentkezőket.

A logisztikai ügyintézők azok a szakemberek, akik a termékek beszállítását és elszállítását szervezik meg, tartják a kapcsolatot a partnerekkel. Fontos a jó kommunikációs készség és a problémamegoldó képesség, továbbá nemzetközi szinten is jelen lévő vállalatnál az idegen nyelvek ismerete is előnyt jelenthet.

Az egyéb logisztikai területen dolgozók között a raktárosok végzik az alapvető feladatokat, leltárokat. Mindenképpen előnyt jelent a targoncás jogosítvány megléte, ugyanis a nagyobb raktároknál alapvetően szükséges a mindennapi anyagmozgatáshoz.

 

Pécsi Szakképzési Centrum Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziuma

Az iskola kétéves, emelt szintű képzésén három szakmát is el lehet sajátítani: a logisztikai ügyintézőjét, a kereskedelmi ügyintézőjét és a nemzetközi szállítmányozási ügyintéző szakmát is. Az alapvető ismeretek során a végzettek képesek lesznek lebonyolítani beszerzési feladatokat (árubeszerzéshez kapcsolódó szerződéstervezetet készíteni és minősíteni a beszállítókat, árajánlatokat értékelni, illetve megrendeléseket továbbítani, kezelni a reklamációkat, a beszerzési nyilvántartásokat vezetni. Idesorolandó még a ki- és beszállítás megtervezése és megszervezése, valamint a fuvarozási útvonal meghatározása, a raktározás és árumozgatás rendszerének beillesztése az adott vállalkozás logisztikai rendszerébe.

A szakképzésen a következő követelménymodulnak kell megfelelni:

 • ügyviteli, irodatechnikai, kommunikációs ismeretek
 • marketing és PR alapismeretek
 • veszélyes áruk tárolásának, szállításának követelményei
 • áruterítés
 • az anyagbeszerző munkakör követelményei
 • a logisztikai ügyintéző speciális feladatai

https://radnoti-pecs.hu/web_2010/index.php?fm=7&am=6

 

Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. – Pécs

Felnőttképzés indul logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakképesítéssel, melynek képzési ideje 960 óra, az oktatási napok pedig hétköznap este, illetve szombaton történnek, így munka mellett is ideális.

A Logisztikai és Szállítmányozási Ügyintéző tanfolyam (logisztikai ügyintéző tanfolyam) szakmai követelménymoduljai:

 • 10651-12 Vezetési, jogi, gazdasági és marketing ismeretek
 • 10034-16 Logisztikai ügyintéző feladatai
 • 10501-16 Szállítmányozási ügyintézői feladatok
 • 10496-16 Közlekedés-szállítási alapok
 • 11786-16 Raktárvezető feladatai
 • 10036-16 A raktáros feladatai
 • 10070-12 Munkahelyi kommunikáció
 • 11498-12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
 • 11499-12 Foglalkoztatás II.

Szállítási konténerek

 

Építő- és anyagmozgató gép kezelője – Targoncavezető OKJ-s tanfolyam Pécsen

Akik szeretnének biztosabb alapokkal indulni a logisztikai szakmában, illetve már meglévő munkájuk mellett szeretnék letenni a targoncás jogosítványt, OKJ-s tanfolyam keretein belül megszerezhetik. A beiratkozáshoz alapfokú iskolai végzettség szükséges és körülbelül másfél hónap alatt elvégezhető.

https://tanfolyamokj.hu/targoncavezeto-okj-tanfolyam-pecsen/?gclid=Cj0KCQjwlN32BRCCARIsADZ-J4sIdp_RebtjIGsBU52SXh1jzsvgLg9931Tr2gRbn7AW-XEQG_2wos8aAsHAEALw_wcB

 

„C” kategóriás jogosítvány – Sziget Autósiskola

Aki inkább mozgásban lenne és vezetne, a kamionsofőr állások biztos megélhetést jelenthetnek hosszú távon is. Hátrányai, hogy hosszú időre távol kell lenni, viszont ezzel szemben a szabadságon töltött idő is megnőhet.

A jelentkezés feltétele az érvényes „B” kategóriás vezetői engedély megléte, a vizsgára bocsátáshoz az elméleti tananyag mellett a rutin- és forgalmi vizsgát is teljesíteni kell.

https://www.szigetautosiskola.hu/araink/c-kategoria/

Kamionos szállítmányozás

 

Pécsi Tudományegyetem

A komolyabb pozíciókra hajtóknak érdemes diplomával a kezükben kopogtatni. Beszerzőként, gazdasági vezetőként hosszú távú karrier alapozható meg akár bármelyik logisztikai pécsi cégnél is. Főként a közgazdaságtudományi, mérnöki végzettségek lehetnek relevánsak.

https://felveteli.pte.hu/kepzesek

 

Állások

Pécsen a logisztikai cégek és a lehetőségek széles körűek. Az adott végzettséggel, szakképesítéssel rendelkezők számára megnyílhatnak a kapuk a kereskedelmi állások között, a nagyobb – raktárral – szállítmányozással foglalkozó vállalatoknál, de a kisebb fuvarozó cégek is alkalmazhatják őket.

A nagyobb szállítmányozással is foglalkozó pécsi vállalatok, a METRO, a TESCO, a Hauni Hungária Gépgyártó, a Rovitex Hungária, a Rudi Transport, a Hansa – Kontakt és a HONSA cégeinél érdemes lehet körülnézni.

TESCO: https://tesco.hu/aruhazak/aruhaz/tesco-pecs-hipermarket/

METRO: https://www.metro.hu/store-locator/pecs

Hauni Hungária Gépgyártó: https://www.hauni.hu/hu/fooldal.html

Rovitex Hungária: https://www.rovitex.com/

Rudi Transport: http://www.ruditrans.hu/

Hansa – Kontakt

HONSA: https://www.honsa.hu/

Jellemzően betölthető munkakörök: targoncás, raktáros/árukiadó, „B” kategóriás jogosítvánnyal rendelkező sofőr, áruátvevő, gépkocsivezető, gyártási asszisztens, beszerzési munkatárs, raktáros-eladó, fuvarszervező, tehergépkocsivezető.

 

PecsAllas.hu / P.P.